Slide background


Het WM3 formulier is voor de aanvraag van een verlof voor het voorhanden hebben van wapens en/of munitie.

Als sportschutter heb je doorgaans slechts te maken met de WM2, WM3 en WM4. Met een WM3 kun je een aanvraag doen voor een wapen. Dit is het formulier dat je aan het bestuur van je schietvereniging geeft met het verzoek om dat te tekenen. Als het bestuur het heeft getekend, kun je het meenemen naar de ambtenaar van Bijzondere Wetten, die je, als alles in orde is, een WM2 en een WM4 geeft. De WM2 moet je bij degene van wie je het wapen koopt afgeven. De WM4 is je eigenlijke verlof tot voorhanden hebben van wapens en (indien gestempeld) munitie.

Voor sportschutters is een WM4 tevens een verlof tot vervoer (van en naar de schietbaan, thuis, erkende wapenhandel en na afspraak de politie). Degene van wie je het wapen hebt gekocht moet de van jou ontvangen WM2 weer inleveren bij de politie. Met het inleveren van de WM2 kan hij het wapen weer van zijn verlof af laten schrijven, en daarmee is de administratieve cirkel rondom het wapen weer rond.

U kan de meest recente WM formulieren vinden en downloaden op de website van de politie, Korpscheftaken regio Oost-Nederland